Cele mai recente modificări ale legislației muncii

posted in: Fără categorie | 0

Recent au fost publicate modificări ale legislației muncii. În cele ce urmează vă prezentăm detalii cu privire la: clarificări în aplicarea salariului minim, publicarea salariului mediu brut, modificări în legislația privind vouchere de vacanță, modificări bilete de valoare, majorarea plafonului netaxabil al cadourilor în bani și/sau în natură, inclusiv tichetele cadou, încetarea decontării șomajului tehnic. Noutăți sunt și în cazul prelungirii neaplicării prevederilor cu privire la cheltuielile cu educația timpurie pentru copiii angajaților, introducerea unei infracțiuni noi, cea în cazul neplății impozitelor și/sau contribuțiilor, precum și la obligativitatea înrolării în Spațiul Privat Virtual.

Perioada de aplicare a salariului minim 

Prin intermediul OUG 142/2021 s-au adus clarificări în cazul prevederilor din Codul Muncii cu privire la perioada pentru care poate fi aplicat salariul minim. Mai exact, un salariat poate fi încadrat pe salariul minim pentru o perioadă de maximum 24 de luni, perioada fiind calculată începând cu data de 1 ianuarie 2022.

citeste mai mult https://republica.ro/pedeapsa-cu-inchisoarea-de-la-1-la-5-ani-pentru-neplata-impozitelor-cele-mai-recente-modificari-ale-legislatiei?fbclid=IwAR2g5-J6shKDKVvboOWZyPcXOEIZOuEeAgb6osoKejbyvzXyhXdIUpItwfo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.