Contributii majorate pentru angajatii part time incepand cu 01 august 2017 !

posted in: salarizare | 0

Incepand cu data de 01.08.2017, angajatorii care au inregistrat contracte individuale de munca de tip part time, respectiv au angajati cu salariul brut sub 1450 lei, vor trebui sa achite contributii CAS si CASS mai mari, echivalente salariului minim brut pe tara de 1450 lei.

Exceptiile de la aceasta regula se se vor aplica pentru angajatii care se afla in urmatoarele situatii:

  • realizeaza in cursul aceleiasi luni venituri din salarii sau asimilate salariilor in baza a doua sau mai multe contracte individuale de munca, dintre care unul este cu norma intreaga, iar baza lunara de calcul al acestuia este cel putin egala cu salariul minim brut pe tara;
  • sunt elevi sau studenti, cu varsta de pana la 26 de ani, aflati intr-o forma de scolarizare;
  • sunt ucenici in varsta de pana la 18 de ani;
  • sunt persoane cu dizabilitati carora prin lege li se recunoaste posibilitatea de a lucra sub opt ore pe zi;
  • sunt pensionari pentru limita de varsta din sistemul public de pensii, cu exceptia pensionarilor care beneficiaza de pensii in baza unor legi speciale, precum si a celor care cumuleaza pensia din sistemul public de pensii cu orice alta pensie stabilita intr-un sistem de pensii neintegrat sistemului public de pensii.

Toate aceste aspecte sunt regasite intr-un proiectul de ordonanta a Guvernului pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal care a fost adoptat in sedinta de joi, insa acesta mai trebuie sa fie publicat in Monitorul Oficial.

Articolul original : http://www.contzilla.ro/contributii-majorate-pentru-angajatii-part-time-incepand-cu-01-august-2017/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.